Praful is een begaafd en vernieuwende saxofoon- & fluit speler (indian bamboo flute), producer en charismatisch artiest. Zijn muziek spant van meditatief tot uitbundig. Hij geniet internationale erkenning met zijn ‘sacred world fusion’, een eigenzinnige mix van Jazz, Soul, Chill, World, Dance Beats en Meditatie muziek.

Hij is opgegroeid in Duitsland en kwam in de jaren ’80 naar Amsterdam om daar Jazz te studeren. Verdere inspiratie voor zijn muziek deed hij op tijdens reizen door de hele wereld – hij speelde de Samba in Rio de Janeiro en leerde Ragas spelen in India. Even later werd hij beïnvloed door triphop, drum & bass en dance en combineert sindsdien zijn blaas-instrumenten ook met electronische elementen.

Zijn 8 solo albums zijn internationaal succesvol en haalden zelfs de Amerikaanse Billboard Jazz Top 10 – de song Sigh werd daar een # 1 hit. Hij treedt veel in binnen- en buitenland op met solo-concerten en diverse projecten zoals de dans-formatie Red Fulka, een duo met de Australische Didgeridoo speler Sika en een project met de klassieke muziek van Erik Satie. Hij speelt ook voor retraites van de spirituele leeraar Eckhart Tolle en componeerde/produceerde veel muziek voor de bekende Mantra- zangeres Deva Premal.

“Beautiful music – A breath of fresh air blowing through the ether” – Deva Premal & Miten

“Beautiful and deeply touching…” – Eckhart Tolle

Link naar filmpjes:
Erik Satie Live solo https://youtu.be/mV9jqz3SeRM
Pure and solo: https://youtu.be/ixWI1l3bADw
Live solo for Eckhart Tolle: https://youtu.be/AEXHxtoc8X8
Live with Band: https://youtu.be/5jme2nQ3iRc
Meer informatie over Praful en zijn muziek: www.prafulmusic.com