diana store

Diana Store, Mede-oprichter. Coördinator 2017

Diana is oorspronkelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en heeft al sinds haar jeugd een passie voor gezond eten. Ze is al 29 jaar vegetarisch en sinds 1996 houdt ze er een raw food levensstijl op na. In 1998 kwam ze voor het eerst naar Nederland om te werken als landschapsarchitect en startte in 2003 haar Nederlands geregistreerde bedrijf, Raw Superfoods.

Sinds het hosten van haar eerste raw food evenement in Amsterdam in 2002, heeft Diana vele evenementen gepromoot voor internationale raw food voorstanders zoals David Wolfe, Shazzie, Gabriel Cousens MD, Chad Sarno en ze heeft Brian Clement, de directeur van het Hippocrates Health Institute in de VS, sinds 2004 regelmatig gepromoot. Diana is de coördinerend redacteur van het 276 pagina’s tellende boek Raw Foods Works (gepubliceerd in 2009) dat unieke hoofdstukken bevat van 20 vooraanstaande deskundigen die aangeven wat volgens raw food leiders zo goed is aan een raw food dieet. RawSuperfoods.com

 


Irene van Herwerden,  Mede-oprichter

Irene van Herwerden was altijd op zoek naar lekkere, gezonde tussendoortjes, “Ik ben dol op chocolade, maar vind gezond eten heel belangrijk. Vandaar dat ik geïnteresseerd was in producten die zijn gemaakt van rauwe cacaobonen. Daar zitten alle natuurlijke stoffen die de cacaoboon supergezond maken nog in, in tegenstelling tot de ‘normale’, geraffineerde chocolade die we gewend zijn.” Met de ‘Chocodelic raw chocolate’ lijn heeft Irene van Herwerden een nieuw, gezond chocolademerk in de markt gezet. Haar chocolade wordt gekenmerkt door de unieke combinatie van rauwe ‘raw food’ bessen en noten omhuld met een laag rauwe cacao. Deze nieuwe lijn is inmiddels Europa aan het veroveren. De repen en snacks van CHOCOdelic worden verkocht door onder andere EkoPlaza en andere biologische winkels.’ Chocodelic

Auke Attema
Auke Attema, Mede-oprichter

Auke Attema begon in 2003 als yogadocent in Amsterdam en ontdekte de kracht van een gezond lijf in combinatie met gezond eten. Na flink experimenteren met allerlei diëten & voedingsstromingen, raakte hij enthousiast over raw food. “Ik kon de effecten tenminste direct voelen en werd steeds helderder”. Dit motiveerde me om de Health Educator opleiding in Florida te doen in 2007.”
Het verblijf aan het Hippocrates Health Institute in Florida was een bijzondere ervaring:  De effecten van ‘wheatgrass juice’ oftewel tarwegrassap, maakten zoveel indruk dat hij besloot zich verder te verdiepen in de kunst van het kweken en het oprichten van TarwegrasKoning in 2008. Intussen ondersteunt Auke ondernemers die vastlopen in hun dagelijkse taken en daardoor niet hun passie kunnen leven. Het is prachtig om te zien wat er mogelijk is.

Rosemarie Beukers, Mede-oprichter

Rosemarie Beukers is mede-oprichter van het Dutch Raw Food Festival. Met veel plezier heeft zij zich de eerste jaren ingezet voor dit geweldig jaarlijks terugkerend event. Ze heeft zich vooral in het begin van de rawfood movement sterk gemaakt om rawfoodies bij elkaar te brengen via diverse events, online en offline, omdat het zo fijn is om met elkaar te connecten als je een andere eet-en leefstijl hebt dan anderen. Zo  coachte ze ook met haar bedrijf Rawfoodie enthousiastelingen naar een (semi-) rawfood leefstijl. Tevens heeft zij met haar talloze hands-on rawfood workshops en lezingen velen geïnspireerd om meer rawfood toe te voegen aan hun dagelijks voedingspatroon.