Sta jij er wel eens bij stil dat jouw gevoel van geluk bepaalt hoe je lichaam omgaat met voeding (en niet andersom)?

Met andere woorden: hoe meer liefde jij voelt borrelen en bruisen in jezelf, des te meer je cellen ontvankelijk zijn om levenskracht tot zich te nemen. Stress, op welk vlak dan ook, doet je cellen sluiten. Je neemt dan minder voedingsstoffen op. Je wordt moe en je put jezelf uit. Hoe zorg je er dus voor dat je op alle fronten energetisch in balans komt én blijft, zowel fysiek als emotioneel?

In de afgelopen zes jaar heeft Sandra de Vos (LekkerRaw en schrijfster van het recepten- & inspiratieboek LekkerRaw ‘Uit liefde voor puur’) een grootse ontdekkingstocht afgelegd rondom dit thema. Naast gezonde voeding (raw food in haar geval) onderzocht en ervaarde ze in talloze opzichten de relatie tussen emoties en voeding. Zij bekijkt de wereld door een ‘bril’ van energie. Hoe positiever en levenskrachtiger jouw binnen- én buitenwereld, des te meer energie levert het je op. Klinkt logisch, toch? Als je het praktisch toepast in elk aspect van je leven, ontstaat er een moeiteloze verlichting waarbij je je keuzes gemakkelijker op gevoel kunt maken. Je voelt dan via de sensoren in je lichaam waartoe je wordt aangetrokken om zo je behoeftes en verlangens de juiste energetische invulling te geven. Zowel op het gebied van voeding als alle andere aspecten in je leven.

Nick Sluijter ondersteunt Sandra’s verhaal door een brug te slaan tussen energie en materie. Hoe kan de juiste voeding het proces van verlichting ondersteunen en hoe werkt dat nu precies? Lekker nuchter en met een grap.

Na deze lezing:
– heb je praktische inzichten voor het oppoetsen van je eigen voelsprieten, zodat je nog verfijnder leert luisteren naar je gevoel (de signalen van je lijf)
– weet je wat het verschil is tussen een craving en een natuurlijke behoefte van je lichaam
– heb je ideeën gekregen hoe je je eigen emoties nog beter kunt leren observeren en verwerken

Sandra de Vos (LekkerRaw): “Mijn missie is om je te leren hoe je jouw levenskracht van binnenuit kunt voelen. Dan is je hart blij en geniet je van je leven. Deze missie heeft een gecombineerde spirituele- en een aardse kant. Tijdens een energetische sessie begeleid ik je bij het voelen en verwerken van je emoties. Zo ontstaat er ruimte in je lichaam. Je oude emotionele ballast verdwijnt stap voor stap. Je voelt je een vrijer mens. Door de ruimte die er ontstaat, kunnen voedingsstoffen beter worden opgenomen. Tijdens een LekkerRaw inspiratie workshop ervaar je de kracht en de pure smaken van raw food. Ik deel mijn ervaringen en praktische tips, zodat je ontdekt hoe je ook zelf de overheerlijke raw gerechten kunt bereiden. Mijn LekkerRaw recepten- & inspiratieboek ‘Uit liefde voor puur’ staat boordevol kleurrijke gerechten, tips en ideeën voor een gezonde levensstijl die je (deels) kunt integreren in je dagelijkse leven. Hoe zuiverder je emoties en je lichaam, des te beter ben je in staat om naar je diepste verlangens te luisteren. De wensen van je ziel. Laat je cellen sprankelen, want dat maakt je gelukkig.”
www.lekkerraw.nl: LekkerRaw recepten- & inspiratieboek ‘Uit liefde voor puur’, energetische sessies, raw food inspiratie workshops, catering

Nick Sluijter: “Tijdens mijn eerste studie Medische Biologie is mijn basis gelegd voor het beter begrijpen van hoe het menselijk lichaam functioneert. Zonder het te weten, had ik jarenlang een voedingspatroon wat bepaald niet van toegevoegde waarde voor me was. Met raw food en tarwegras heb ik mijn lijf weer tot leven gebracht. Wat een verschil… Sandra en ik delen een voorliefde voor voeding. Nadat ik 15 jaar werkte als jurist, gooide ik het roer om. Onder de naam Grass2juice bracht ik de afgelopen drie jaar “functional food” producten als tarwegras, gember, chlorella, acai en acerola op de markt. Door onze kennis en inzichten te combineren, kunnen we de directe relatie tussen voeding en emoties nog verder uitdiepen. Een fascinerende wereld om nooit op uitgekeken te raken.”