Rawfood Chef enĀ Fruitarian Linda Schaap zal een lezing geven en een lunchbox verzorgen op het Dutch Raw Food & Lifestyle Festival.

“Ik kijk er enorm naar uit mijn persoonlijke ervaringen te delen over de levensstijl die mij de laatste jaren een overvloed aan gezondheid, positieve energie, helderheid en compassie heeft gebracht: fruitarisme.

Ik zal met veel liefde delen over mijn persoonlijke reis en wat het mij persoonlijk heeft opgeleverd aan voordelen, hoe fruitarisme op zoveel levels voor mijn gevoel “klopt”, zowel voor individuele gezondheid, ethiek en de gezondheid van onze prachtige planeet, over waarom ik niet zo bang ben voor suikers, over wat ik eet in een dag en over mijn favoriete rauwe supplementen: wilde kruiden.

Dit was echter verre van altijd zo, het begon met een 10 jaar lange eetstoornis en depressie. Tijdens deze eetstoornis (bulimia) wist ik al dat ik mijn lichaam een hoop schade toedeed en daarom was ik ook geintereseerd in gezonde voeding (zoals groene smoothies) om soort van tegenwicht te bieden. Helaas, of uiteindelijk juist dankzij, mijn therapeut die dit als een schadelijk en “eetgestoorde” ontwikkeling zag en mij aanraadde meer brood en zuivel tot me te nemen en ook meer “triggerfoods” zoals fastfoods, chocola e.d. om mijn eetstoornis te overkomen. Mijn hele systeem zei: Nee! Loud & clear.

Dus stopte ik met alle therapie, liet ik alles vallen. Ik herinner me nog dat mijn ouders en de mensen die dicht bij mij stonden dit best eng vonden, ik was namelijk nog behoorlijk lost op dat moment. Maar ik was vastberaden en ben diep in de materie gedoken, heb veel geleerd over eetverslavingen, de voedselindustrie en de vele dieten. Stapje voor stapje begon ik goede dingen toe te voegen, zoals die groene smoothies, en meer groente en fruit overall, en slowly but surely kreeg ik mijn vertrouwen terug in voeding. Ik voelde dat het energie gaf, mij overall positiever liet voelen, helderder en een stuk gezonder. Voeding is van vijand tot geliefde bondgenoot gegroeid in een periode van 3 jaar”.