Dutch Raw Food & Lifestyle Festival 2016
Sunday 12th June at Boerderij Langerlust, Amsterdam

Entry to Festival: from 10.30 am
Market: 11.00 – 19.00
Workshops and Lectures: 11.00 – 18.00

 

Workshops & Lectures

Lectures:

Juglen-Zwaan

Juglen Zwaan, A Healthy Life: ‘Wat kunnen supplementen voor je gezondheid betekenen?’

Steeds meer mensen ontdekken de voedingssupplementen. Zijn deze nu noodzakelijk of gewoon een hype? Iedereen zegt weer wat anders en wie moeten we nu geloven? Tijdens deze lezing zal Juglen Zwaan je meenemen door het oerwoud van de supplementen zodat je meer inzicht krijgt in middelen zoals vitamines, mineralen, superfoods en nog veel meer! Juglen is geheel onafhankelijk en hij laat je meekijken door zijn ongekleurde bril. Je gaat naar huis met een schat aan kennis die voor de meeste mensen verborgen blijft.

Juglen Zwaan is de initiatiefnemer van het gezondheidsplatform aHealthylife.nl. Deze site krijgt dagelijks honderdduizenden Nederlanders over de digitale vloer. Juglen houdt van positiviteit en groei. Hij gelooft dat gezonder leven voor iedereen mogelijk is. Tijdens zijn lezingen maakt hij bewust, maar reikt hij ook oplossingen aan zodat je naar huis gaat met handige tools voor een gezonder leven.
Koop hier alvast je ticket!

 

suzannepoot

Suzanne Poot, Rauw, Naakt en Gezond: ‘Let food be thy medicine’ 

Suzanne Poot is auteur van het boek Rauw, Naakt en Gezond. De Engelse vertaling Raw, Naked and Healthy wordt inmiddels in meer dan 15 landen wereldwijd verkocht. Ze is spreker, health coach en Hippocrates Health Educator.

Suzanne moedigt mensen aan om hun gezondheid zoveel mogelijk in eigen handen te nemen, de kracht van het menselijk lichaam en de wonderlijke kracht van de plantaardige wereld toe te passen en te ervaren. Daarom heeft ze de “Love the Hippocrates lifestyle” opgezet. Suzanne vertelt over de kracht van rawfood en deelt de 10 meest waardevolle tips die ze leerde bij het Hippocrates health institute.
Koop hier alvast je ticket!

 

Boele Ytsma 2016

Boele Ytsma, De Planteneter: ‘Ik ben een planteneter. Net als jij’

Boele Ytsma zal op het festival vertellen hoe zijn leven in de afgelopen jaren is veranderd: “Het begon met een ander eetpatroon: ik ging volledig plantaardig eten. Daarmee veranderde mijn lichaam heel snel. Ik werd slank, krachtig, energiek en heel sportief. Een jaar na mijn overstap naar plantaardig eten liep ik mijn eerste marathon. Het zou nog maar het begin zijn. In de jaren die volgden ontwaakte ik in veel opzichten. Ik kwam niet alleen thuis in mijn lichaam, maar ook bij mijn waarden. Mijn lichaam werd gevoeliger en wakkerder en dat had gevolgen voor mijn werk, mijn relaties, mijn seksualiteit. Het is een weg van steeds meer thuiskomen bij wie ik werkelijk ben en steeds dieper mij kunnen verbinden met het leven”.
Koop hier alvast je ticket!

 

Sandra-Lekkerraw_MG_3065-3_500x500

Sandra de Vos (Lekker Raw) en Nick Sluijter (Grass2Juice): ‘Voeding & Emoties. De magie van energie’.
Sta jij er wel eens bij stil dat jouw gevoel van geluk bepaalt hoe je lichaam omgaat met voeding (en niet andersom)? Met andere woorden: hoe meer liefde jij voelt borrelen en bruisen in jezelf, des te meer je cellen ontvankelijk zijn om levenskracht tot zich te nemen. Stress, op welk vlak dan ook, doet je cellen sluiten. Je neemt dan minder voedingsstoffen op. Je wordt moe en je put jezelf uit. Hoe zorg je er dus voor dat je op alle fronten energetisch in balans komt én blijft, zowel fysiek als emotioneel.

In de afgelopen zes jaar heeft Sandra de Vos (LekkerRaw en schrijfster van het recepten- & inspiratieboek LekkerRaw ‘Uit liefde voor puur’) een grootse ontdekkingstocht afgelegd rondom dit thema. Naast gezonde voeding (raw food in haar geval) onderzocht en ervaarde ze in talloze opzichten de relatie tussen emoties en voeding. Zij bekijkt de wereld door een ‘bril’ van energie. Hoe positiever en levenskrachtiger jouw binnen- én buitenwereld, des te meer energie levert het je op. Klinkt logisch, toch? Als je het praktisch toepast in elk aspect van je leven, ontstaat er een moeiteloze verlichting waarbij je je keuzes gemakkelijker op gevoel kunt maken. Je voelt dan via de sensoren in je lichaam waartoe je wordt aangetrokken om zo je behoeftes en verlangens de juiste energetische invulling te geven. Zowel op het gebied van voeding als alle andere aspecten in je leven.

Nick hofd

Nick Sluijter ondersteunt Sandra’s verhaal door een brug te slaan tussen energie en materie. Hoe kan de juiste voeding het proces van verlichting ondersteunen en hoe werkt dat nu precies? Lekker nuchter en met een grap.

Na deze lezing:
– heb je praktische inzichten voor het oppoetsen van je eigen voelsprieten, zodat je nog verfijnder leert luisteren naar je gevoel (de signalen van je lijf)
– weet je wat het verschil is tussen een craving en een natuurlijke behoefte van je lichaam
– heb je ideeën gekregen hoe je je eigen emoties nog beter kunt leren observeren en verwerken
Koop hier alvast je ticket!

 

Kaya foto

Kaya Kalina, Happy Colon: ‘How to Detox to the Next Level to Health and Light

Colon Hydrotherapie, Leverreinigingen, Koffie Klysma’s, Intermittent Fasting, het zijn diverse vormen om je lichaam en organen te ondersteunen in het ontgiften. Kaya heeft in haar praktijk inmiddels duizenden mensen met veel zorg en liefde begeleid hun vitaliteit terug te krijgen en inzicht gegeven hoe ze dit zelf kunnen bereiken.

Haar visie is dat het niet gaat om streng te detoxen, net zoals gezonde voeding geen stress-ding dient te zijn. Het gaat om de balans der dingen, aanvoelen wat goed voelt voor jou op dit moment.

Het afvoeren van afvalstoffen is immers zoveel meer dan fysiek ontgiften. Het is een proces dat letterlijk en figuurlijk ballast kwijtraken is op meerdere niveaus. Daarbij is zorgen dat je je afvalstoffen kwijtraakt een basis om je werkelijk te kunnen voeden met de gezonde nutriënten die je tot je neemt.
Koop hier alvast je ticket!

 

Linda Schaap

Linda Schaap: ‘Fris en Fruitarisch’

Rawfood Chef en Fruitarian Linda Schaap zal een lezing geven én een lunchbox verzorgen op het Dutch Raw Food & Lifestyle Festival. Linda zal haar persoonlijke ervaringen delen over de levensstijl die haar de laatste jaren een overvloed aan gezondheid, positieve energie, helderheid en compassie heeft gebracht: fruitarisme. Dit was echter niet altijd zo, ze heeft in het verleden namelijk 10 jaar lang met een eetstoornis en depressie geworsteld.
Koop hier alvast je ticket!

 

ee01cc6790d0fae97dd1407844eca55d

Francis Kenter: ‘Ik Lust Je Rauw’

Het is inmiddels al weer 3 ½ jaar geleden dat Francis Kenter een beruchte Nederlander werd naar aanleiding van de documentaire RAUWER.   In deze documentaire wordt Francis gevolgd nadat zij voor de rechter moet verschijnen op een beschuldiging van kindermishandeling.   Het mishandelde kind is haar jongste zoon Tom, die volgens de Kinderbescherming wordt mishandeld omdat hij sinds zijn vijfde van zijn moeder een dieet van enkel rauwe plantaardige voeding krijgt voorgeschoteld.   Volgens de doctoren zou Tom door dit dieet in zijn groei achter blijven en zijn hersenen zouden zich niet goed kunnen ontwikkelen.  Hij wordt vergeleken met een ondervoed kind uit Afrika.

Tom is inmiddels negentien jaar oud en flink aan het groeien.   Hij is nu langer dan zijn moeder en bijna even lang als zijn vader en nog niet uitgegroeid.   Kinderen die op een (rauw) plantaardig dieet groot gebracht worden groeien langzamer en beginnen later aan hun groeispurt maar ze groeien langer door en lijken ook steviger te groeien.  Hij is een intelligente, gevoelige jongen dus met zijn hersenontwikkeling valt het ook wel mee.

Een paar dagen voor het Dutch Raw Food & Lifestyle Festival zal de website van Francis, www.iklustjerauw.nl, de kosmos ingaan en kan het verhaal van Francis en Tom, verteld in hun eigen woorden, daarop gelezen worden.  Hier gaat Francis ook verder met haar grote zoektocht naar wat nu eigenlijk de natuurlijke voeding van de mens is.  Het is wat haar betreft duidelijk dat de mensheid in onze door welvaartziekten geteisterde wereld het pad behoorlijk kwijt is.

Francis gaat op het festival in gesprek met mensen over haar ervaring met kinderen en rauw eten en Tom doet aan het eind een vraag en antwoord sessie over zijn ervaringen als rauw kind.   Tom was al eerder te zien in de documentaire RAUW, de voorloper van RAUWER.
Koop hier alvast je ticket!

 

009 ZEN - Maryse Moerel

Maryse Moerel, Zen Tarwegras: ‘Het gehele darmstelsel ontslakken’

Deze lezing gaat over de darmen zelf, over hoe voedsel wordt opgenomen en hoe je de slakken laag kwijt kunt raken zonder risico’s. De echte darmslakken die zich in lange strengen aan elkaar verbinden krijg je NIET weg door superfoods, sapvasten, kleikuren, psyllium vezels of oxypowder zoals veel aanbieders van deze producten beweren. Ook health centers bieden ontslakkingskuren aan waarbij je geheel gaat vasten of sapvasten onderneemt. Natuurlijk ga je hiervan detoxen, maar je raakt er geen slak van kwijt.
Koop hier alvast je ticket!

 

Maura Bruggen, Is-ness: ‘Energie & Lichtwerk’

Binnen de workshop van Maura Bruggen komen de volgende thema’s aan bod:

  • Basis kennis over Energie Velden; Aura veld en Chakra veld – Wat is frequentie?
  • Basis kennis over Lichaamssystemen – Waar ligt je focus?
  • Herinnering aan de Toewijding in het Leven – Wat wil je echt in het leven?

Van onafhankelijkheid naar verantwoordelijkheid gaan we actief aan de slag met:

  • Zelf helend vermogen met gerichte oefeningen en transmissies d.m.v. projectie van Universele Ahu Codes – Visualisaties voor het brein
  • Van Zelf Vrede en Liefde naar Wereld Vrede en Liefde voor de Medemens, jouw actieve deelname hierin kan essentiële gevolgen hebben.

Koop hier alvast je ticket!

 

Schermafdruk 2016-04-28 15.59.17

Micha Kroese, The Health Factory: ‘Leaky Gut Syndroom’

Micha Kroese is reeds 20 jaar werkzaam in het orthomoleculaire veld en zal een lezing geven over hoe de darm is opgebouwd en werkt, welke voeding juist wel en niet genuttigd moet worden en welke supplementen gebruikt kunnen worden om herstel van de beschadigde darmwand en slijmvliezen te bevorderen. Ook wordt behandeld wat nano mineralen zijn en waarom ze een meerwaarde hebben bij leaky gut en andere situaties.
Koop hier alvast je ticket!

 

2014-06 - Praag 1

Jon Koëter, Nederlandse Vereniging voor Veganisme: ‘Wat als dieren konden praten?

Als het aan een koe lag… Hoe zou de wereld er dan uitzien? Zouden we nog steeds melk, vlees en leer gebruiken? Alles is een kwestie van perspectief. Jon vertelt je daar graag meer over tijdens zijn lezing ‘Wat als dieren konden praten?’. Voor vegetariërs, flexitariërs, mensen die bewust eten en iedereen die daar tussenin zit!
Deze lezing is GRATIS!

 

VitamineB12

Bo Baden, VitamineB12nu: ”De Vitamine B12 Zuigtabletten Doorbraak!’

Arts Hans Reijnen uit Derune heeft ontdekt dat (hooggevoelige, spirituele) mensen met zo’n B12 tekort redelijk goed, tot zelfs spectaculair vooruit, als ze de twee direct opneembare soorten B12 hoog gedoseerd in smelttabletvorm krijgen: Methylcobalamine B12 en Adenosylcobalamine B12, samen met foliumzuur (Vitamine B11). Ervaringsdeskundige Bo Baden zal in de lezing dieper op alles ingaan. Ook is er ruimte om je brandende B12-vragen te stellen.
Koop hier alvast je ticket!

 

050 Stichting KLEAN kopie

Dirk Groot, Stichting KLEAN: ‘Project: Plastic Madonna’

Plastic Madonna? Heb je er nog nooit van gehoord en wordt je nieuwsgierigheid geprikkeld? Dirk Groot van Stichting KLEAN zal je in een lezing op het festival alles over de filosofie achter het beeld vertellen.

We kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten: Plastic Madonna wordt een beeld dat symboliseert dat plastic zwerfafval in ons eten komt en dat we dit aan onszelf en de generaties na ons te eten geven. Maar het gaat over meer dan zwerfafval en plastic soep. Hoe we door bijna niets – maar niet niets – te doen grote duurzaamheidswinst kunnen behalen. Met The Power of One.
Deze lezing is GRATIS!

 

deio
Menno van der Hurk, Deio‘Een overzicht van alternatieve geneeswijzen’

Ir. Menno van der Hurk geeft een lezing over Alternatieve geneeswijzen. Hierbij is vooral aandacht voor geneeswijzen waarbij echt wetenschappelijk onderzoek is gedaan en resultaten zijn bereikt.
Aan bod zullen komen:
Nicola Tesla – Rond 1900 was de beroemde uitvinder actief op gebied van gezondheid.
Dr. Georges Lakhvosky – Samen met Nicola Tesla ontwikkelde hij een trillingsmachine. Bekijk de ongelofelijke resultaten die deze dokter heeft bereikt.
Dr. Robert Beck – Ontwikkelde en deed onderzoek naar een apparaat om het bloed te reinigen en parasieten te doden.
Koop hier alvast je ticket!

 

Veerle-Vrindts

Veerle Vrindts, Viva Las Vega’s: ‘De toekomst is plantaardig

Minder vlees eten is één van de makkelijkste en efficiëntste manieren om het milieu en je gezondheid een handje te helpen. Bovendien is het lekker en diervriendelijk!  Toch blijft de eerste stap om meer plantaardig te gaan eten soms nog een drempel; want plantaardig eten/koken/leven, hoe doe je dat in de praktijk? Tijdens deze lezing geeft Veerle je handvatten voor een duurzamere en eerlijkere levensstijl. Want de toekomst is plantaardig.

Veerle Vrindts is oprichter en voorzitter van Stichting Viva Las Vega’s, de organisatie die vega eten makkelijk, leuk en lekker maakt voor iedereen. Ze stond aan de wieg van de veelbezochte Viva Las Vega’s Food Festivals en de VeggieChallenge, een gratis begeleidingstraject om 30 dagen minder vlees te eten. In 2014 schreef ze mee aan de bestseller De Vegarevolutie.
Deze lezing is GRATIS!

 

★ Raw Chocolate Paradise ★

Raw Chocolate Paradise – Lezing

Ioana van Shining Mama met chocola

Ioana Voiculescu, Shining Mama: ‘Helende aspecten cacao + free ‘cacao drink’ ‘

Wil je weten, waar rauwe cacao vandaan komt, wat je ervan kunt maken en wat het voor je gezondheid kan betekenen, kom dan naar deze boeiende lezing.

Ioana neemt je mee in haar creatieve wereld van smaken en kleuren en je zult mogelijkheden met rauwe cacao ontdekken, waarvan je nooit had gedacht dat ze bestonden. De eetbare etherische oliën die Ioana aan haar recepten toevoegt maken de reis door Chocolate Paradise een waar avontuur. Laat je inspireren en kom genieten van de gezondste lekkernijen van de natuur!
Koop hier alvast je ticket!

 

Raw Chocolate Paradise – Workshops

annet van dorser, rawfood.nl

Annet van Dorser (RawFood.nl) en Ioana Voiculescu (Shining Mama): ‘Bonbons van Rauwe Cacao en Etherische Oliën’

Lekker snoepen zonder schuldgevoel. In deze workshop leer je hoe je heerlijke bonbons kunt maken, die ook nog eens heel gezond voor je zijn.

Ioana van www.ShiningMama.com en Annet van www.RawFood.nl nemen je mee in de spannende wereld van rauwe cacao en eetbare etherische oliën en geven je een ware smaaksensatie.

Je krijgt in de workshop veel informatie over verschillende soorten rauwe bonbons, ziet hoe ze gemaakt worden en je kunt ze natuurlijk proeven. Door zuivere etherische oliën toe te voegen, kun je de meest uiteenlopende smaken maken en zelfs bonbons maken met een medicinale werking.
Koop hier alvast je ticket!

 

dhana chocolade

Danielle Vergonet, Dhana Chocolade: ‘How to Make Raw Chocolate’

Wil je leren hoe je rauwe chocolade maakt? Danielle Vergonet zal je alles vertellen over raw chocolate! Je ruikt, proeft en leert de kunst van raw chocolate making. Ze zal het maken van rauwe chocolade zó uitleggen dat je er thuis gelijk mee aan de slag kan, maar niet voordat je van alles geproefd hebt! Dat wordt smullen!
Koop hier alvast je ticket!

 

Raw Chocolate Paradise – Proeverijen – ‘GRATIS’

IMG_1035

Irene van Herwerden, Chocodelic: ‘Rauwe chocolade proeverij’

Heb je zin om te genieten van heerlijke verantwoorde chocolade, kom dan naar de rauwe chocolade proeverij van Chocodelic. Lekker, trendy en een genot om te eten.

Chocodelic gebruikt enkel biologische ingrediënten en de producten worden duurzaam geproduceerd. De chocolade is gemaakt met echte, rauwe, ongebrande, gefermenteerde cacaobonen. Bovendien zijn alle producten vrij van geraffineerde suikers, gluten, zuivel, additieven, smaakstoffen en andere kunstmatige toevoegingen.

 

Workshops:

gwendala

Gwendala Gosliga, Miss Detox: ‘Groene Smoothies en Vitale Voeding met de Bianco hogesnelheidsblender’.

Gwendala Gosliga (Miss Detox) is eigenaresse van Lijfstijl studio en gecertificeerd orthomoleculair therapeute. Ze coacht mensen op het gebied van leefstijl & voeding en detox kuren. Op het festival zal ze de workshop ‘Groene Smoothies en Vitale Voeding met de Bianco hogesnelheidsblender’ geven.
Koop hier alvast je ticket!

 

olien-848x265

Mariëlle Doornberg, Enjoil: ‘Vervangen van medicijnkastje met 10 oliën’

Mariëlle Doornberg laat je tijdens de workshop kennis maken met 100% natuurlijke essentiële oliën. Essentiële oliën zijn vluchtige aromatische stoffen die het zelfhelend vermogen van ons lichaam aanspreken. Tijdens de workshop ervaar je de geuren, hoor je welke essentiële oliën je kunt inzetten bij welke klacht(en) en hoe je de oliën veilig kunt gebruiken.

Een aantal klachten/aandoeningen waar essentiële oliën uitstekend kunnen ondersteunen: ADD/ADHD, acne, afvallen, angst, eczeem,  griep, hoge bloeddruk, koortslip, migraine,  reuma, rugpijn, slapeloosheid, spierpijn, stress, verkoudheid,  etc.
Koop hier alvast je ticket!

 

flair for flavor

Alexander Bakker, Flair for Flavor: Raw sojasaus en artisanale smaakproducten uit Japan!’

Alexander Bakker is de eigenaar van Flair for Flavor. Hij importeert natuurlijke smaakproducten uit Japan, die op de traditionele manier gemaakt worden, door fermentatie en natuurlijke rijping. Dat is een kwestie van familietrots, van generatie op generatie. Ook in Japan staan deze artisanale producenten onder druk, de voedselcultuur verandert. 

Alexander vertelt je in de workshop op het festival over zijn zoektocht, en je neemt deel aan een proeverij. De nadruk ligt op sojasaus; net zoals goede wijn of whiskey zijn de variaties oneindig.
Koop hier alvast je ticket!

 

De Trek Barefoot

Trek Barefoot Amsterdam: ‘Barefoot Running Clinic’

Een leuke Barefoot (hard)loop workshop.
Door de dunne zool van fivefingers kun je jezelf geen verkeerde manier van lopen permitteren. Je wordt automatisch gedwongen om te lopen op de manier waarop je voeten horen te lopen. Een harde landing op je hiel is niet natuurlijk, voelt niet prettig en is een aanslag op je gewrichten. Op fivefingers ga je naar een middenvoets- of voorvoetslanding toe. Dan gebruik je dus de ingebouwde schokdemping van je benen tijdens het lopen.
Koop hier alvast je ticket!

 

Muziek optredens:

 

praful1

Praful

Praful is een begaafd en vernieuwende saxofoon- & fluit speler (indian bamboo flute), producer en charismatisch artiest. Zijn muziek spant van meditatief tot uitbundig. Hij geniet internationale erkenning met zijn ‘sacred world fusion’, een eigenzinnige mix van Jazz, Soul, Chill, World, Dance Beats en Meditatie muziek.

Zijn 8 solo albums zijn internationaal succesvol en haalden zelfs de Amerikaanse Billboard Jazz Top 10 – de song Sigh werd daar een # 1 hit. Hij treedt veel in binnen- en buitenland op met solo-concerten en diverse projecten zoals de dans-formatie Red Fulka, een duo met de Australische Didgeridoo speler Sika en een project met de klassieke muziek van Erik Satie. Hij speelt ook voor retraites van de spirituele leraar Eckhart Tolle en componeerde/produceerde veel muziek voor de bekende Mantra- zangeres Deva Premal.

 

REINOUT DJ 2

DJ Reinout

Gedurende de dag zal DJ Reinout de Bruyn ons trakteren op heerlijke easy tunes.

 

joyce regina

Joyce Regina & Wessel van der Burg

Joyce Regina is een singer-songwriter die haar eigen liedjes schrijft en zingt vanuit haar hart.
 
Samen met haar partner en gitarist Wessel van der Burg zal ze 12 juni optreden op het Dutch Raw Food & Lifestyle Festival!