diana store

 

 

 

 

 

 

 

 

Diana Store, RawSuperfoods.com

Diana is oorspronkelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en heeft al sinds haar jeugd een passie voor gezond eten. Ze is al 29 jaar vegetarisch en sinds 1996 houdt ze er een raw food levensstijl op na. In 1998 kwam ze voor het eerst naar Nederland om te werken als landschapsarchitect en startte in 2003 haar Nederlands geregistreerde bedrijf, Raw Superfoods.

Sinds het hosten van haar eerste raw food evenement in Amsterdam in 2002, heeft Diana vele evenementen gepromoot voor internationale raw food voorstanders zoals David Wolfe, Shazzie, Gabriel Cousens MD, Chad Sarno en ze heeft Brian Clement, de directeur van het Hippocrates Health Institute in de VS, sinds 2004 regelmatig gepromoot. Diana is de coördinerend redacteur van het 276 pagina’s tellende boek Raw Foods Works (gepubliceerd in 2009) dat unieke hoofdstukken bevat van 20 vooraanstaande deskundigen die aangeven wat volgens raw food leiders zo goed is aan een raw food dieet.

 

irene
Irene van Herwerden, Chocodelic

Irene van Herwerden was altijd op zoek naar lekkere, gezonde tussendoortjes, “Ik ben dol op chocolade, maar vind gezond eten heel belangrijk. Vandaar dat ik geïnteresseerd was in producten die zijn gemaakt van rauwe cacaobonen. Daar zitten alle natuurlijke stoffen die de cacaoboon supergezond maken nog in, in tegenstelling tot de ‘normale’, geraffineerde chocolade die we gewend zijn.”

Met de ‘Chocodelic raw chocolate’ lijn heeft Irene van Herwerden een nieuw, gezond chocolademerk in de markt gezet. Haar chocolade wordt gekenmerkt door de unieke combinatie van rauwe ‘raw food’ bessen en noten omhuld met een laag rauwe cacao. Deze nieuwe lijn is inmiddels Europa aan het veroveren. De repen en snacks van CHOCOdelic worden verkocht door onder andere EkoPlaza en andere biologische winkels.’

Auke Attema

 

 

Auke Attema, initiator 

Auke Attema is oprichter van Het Dutch Raw Food & Lifestyle Festival.
Hij begon in 2003 als yogadocent in Amsterdam en ontdekte de kracht van een gezond lijf in combinatie met gezond eten. Na flink experimenteren met allerlei diëten & voedingsstromingen, raakte hij enthousiast over raw food. “Ik kon de effecten tenminste direct voelen en werd steeds helderder”. Dit motiveerde me om de Health Educator opleiding in Florida te doen in 2007.”
Het verblijf aan het Hippocrates Health Institute in Florida was een bijzondere ervaring:  De effecten van ‘wheatgrass juice’ oftewel tarwegrassap, maakten zoveel indruk dat hij besloot zich verder te verdiepen in de kunst van het kweken en het oprichten van TarwegrasKoning in 2008. Intussen ondersteunt Auke ondernemers die vastlopen in hun dagelijkse taken en daardoor niet hun passie kunnen leven. Het is prachtig om te zien wat er mogelijk is. Dit laat het Dutch Raw Food & Lifestyle Festival ook zien, geboren uit een idee om ondernemers en hun doelgroep samen te voegen, dit jaar is de 4e editie en we verwachten 100 stands en 1500 bezoekers: Fantastisch!

Eline Wester
Eline Wester, D&E Organisatoren

Eline Wester is eigenaar van organisatiebureau D&E Organisatoren waarin ze zakelijke evenementen organiseert. Denk hierbij aan bedrijfsopeningen, jubilea, conferenties, trainingen en netwerkbijeenkomsten, maar sinds een jaar ook festivals welke een steeds grotere rol gaan spelen binnen het bedrijf.
Na het van A tot Z organiseren van het evenement, neemt D&E Organisatoren tijdens het evenement de regie in handen en kan optreden als ceremoniemeester. ‘Zo kan de opdrachtgever zorgeloos genieten van zijn/haar evenement!’

Eline is afgestudeerd aan de opleiding European Studies waarvoor ze veel werkervaring in het buitenland heeft opgedaan. ‘Tijdens mijn studie en werk kreeg ik toevalligerwijs steeds het organiseren van uitdagende evenementen op mijn bordje en al snel voelde ik ‘Dit is het!’ Zo gezegd zo gedaan, na haar afstuderen heeft ze meteen haar eigen bedrijf gestart om van haar hobby haar werk te maken.

Al jaren heeft Eline grotere interesse in een gezonde en bewuste leefstijl waarbij ook de Raw leefstijl steeds meer aandacht krijgt. Helemaal in haar sas dus om mede-organisator te zijn van het Dutch Raw Food & Lifestyle Festival!

 

brenda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brenda Bas, Green Yourself

Sinds de aanleg van mijn moestuin heb ik een passie ontwikkeld voor plantaardige voeding, en eet die het liefst zo puur en onbewerkt mogelijk, bijvoorbeeld in een groene smoothie. De energie in bladgroente die ik zelf gekweekt heb, is voor mij bijna tastbaar en vind ik heerlijk om te gebruiken in groene smoothies.

In 2013 heb ik mijn passie voor vitale voeding en mijn opleiding als coach gecombineerd in de oprichting van Phitality B.V. Ik wil graag laten zien hoe makkelijk het is om VITALE VOEDING met meer groente en fruit op je dagelijkse menu te zetten, bij voorbeeld in de vorm van een Groene Smoothie. Naast het begeleiden van mensen en het geven van workshops over groene smoothies en vitale voeding, ben ik initiatiefnemer van GreenYourself: een webwinkel waarin top kwaliteit hogesnelheidsblenders van het Duitse merk Bianco di Puro worden aangeboden om mensen te helpen naar een gezonder eetpatroon. Met deze blenders maak je smoothies, verse soepen, notenmelk en de heerlijkste spreads in een handomdraai. GreenYourself is de importeur van deze blenders in Nederland.